Khamis, 28 Januari 2021

#POLITIK COVID: SAH BERSATU MENJADI DALANG MENDESAK ZAHID MELETAK JAWATAN???


Percaturan ini boleh menjadi membunuh dua ekor burung dengan melastik seketul batu,
MENDESAK ZAHID LETAK JAWATAN dan pada masa yang sama agenda multi dimensional yang berada dalam gambar satu bingkai: pemimpin baharu, pengaruh akar umbi Umno ke arah Bersatu, pecahkan Umno atau kuburkan Umno SAMA ADA MELALUI PROSES UNDANG-UNDANG ATAU HILANG SOKONGAN AKAR UMBI.

Desakan terbuka melalui kain rentang dan akar umbi Umno supaya Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi melepaskan jawatan sebagai presiden, dapatkah diertikan petanda adanya rancangan bahawa Umno bakal mempunyai pemimpin baharu?

Kain-kain rentang yang dipasang di Kuala Kangsar dan Tanjung Malim, sebelum ini di Seremban dan Shah Alam mempamerkan kaedah dan taktik pecah-belah yang bertujuan supaya elemen penafian, TIMBULNYA TUDUH MENUDUH DAN LAGA-MELAGA yang akan membawa kepada situasi haru-biru dan `chaos’ dalam Umno. Agak menarik untuk memerhatikan secara wacana perjalanan berita ini.

Jika diteliti dari manakah sumber berita kain rentang dan desakan supaya Zahid letak jawatan ini. ADAKAH SUMBER BERITA DARI DALAMAN UMNO SENDIRI ATAU DARI LUAR?

 

SUMBER: Klik disini dan teruskan membaca: KLIK DISINI.net/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...