Rabu, 27 April 2016

Isu MB Terengganu: Hentikan Andaian Atau Sebaran Palsu Mengaibkan Keluarga Beliau

1.    Dia Telah Membatalkan Projek Pasar Payang Yang Langsung Tidak Mendapatkan Keuntungan Untuk Warga Kuala Terengganu Seperti Di Cadangkan Oleh Mantan MB Mat Said Sebelum Ini.

2.  Dia Telah Membatalkan Projek pembangunan Stesen Bas,Turun Padang Jumpa Peniaga dan Dengar Keluhan Peniaga/

3.  Dia Telah Mencadangkan Pasar Untuk Wanita Berniaga Di Belakang Hotel Grand Continental,Kuala Terengganu.


4.  Dia Menghidupkan Semula Sekolah Imtiaz Yang Telah Di abaikan Oleh Mantan MB sebelum Ini Kerana masalah politik.. Sekolah Yang Telah Terbukti Berjaya Melahirkan Para Cendiakawan, Ilmuan Islam, Pakar Tahfiz, Doktor, Guru, Pensyarah, dan Lain2 tetapi dalam masa yang sama Berjaya dalam bidang Duniawi dan akhirat.

5.  Terus memperkasakan Pendidikan Anak2 bangsa sehingga dapat membantu anak orang umno, Pas,Pan pkr dan dap,mic,mca berjaya.

6.   Beliau Telah membawa Dr ZAKIR NAIK ke Terengganu

7.   Dia telah mewujudkan peluang kepada orang yang hendak menambahkan pendapatan dengan membenarkan mereka berniaga di kawasan rumah dengan tidak memerlukan lesen niaga selama tempoh yang di berikan bagi memberikan peluang peniaga terbabit mendapatkan keuntungan dahulu sebelum mengambil lesen niaga.

8.    Beliau tidak mengetatkan undang2 untuk peniaga2 yang berniaga di tepi jalan.peniaga bebas berniaga tapi dengan syarat jaga kebersihan.

9.    Dia mengarahkan semua premis perniagaan di tutup ketika waktu solat jumaat.

10.   semua program rakyat walaupun bukan program beliau di wajibkan dengan bacaan Al-Quran.

11.   Mengarahkan Mereka yang berpakaian tidak senonoh serta berduaan dengan bukan muhrim di beri kaunseling.

12.    Golongan Wanita Terus Di martabatkan.

13.     Dia mengajak Presiden Pas Tuan Guru Dato' Seri Haji Hadi Awang Turut sama membantu memberi idea untuk pembangunan Terengganu.

14.  Memberi bantuan secara besar besaran kepada Kerajaan Kelantan ketika mereka dilanda musibah banjir besar wlpun berbeza ideologi politik.

&  Banyak lagi kejayaan serta keluhan rakyat di selesaikannya.

setiap Manusia ada kelemahan serta kesilapan dalam pemerintahannya.  Kita semua tidak tahu apa yang berlaku . Hentikan andaian atau sebaran palsu, jangan di hina di Facebook mengaibkan keluarga beliau sehingga di lupakan kejayaan, JASA serta bantuan yang pernah di berikan beliau sebelum ini untuk anda wahai rakyat Terengganu berideologi Parti PAS, UMNO, PKR , DAP , PAN dan Lain2.

Coretan Fbook: A Ghani Awang

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...