Sabtu, 26 Julai 2014

MASYARAKAT ISLAM THAI KENA TENGOK DI SELATAN THAI APA DAH JADI ??


TAK PERLU LAH NAK BERDEMONTRASI DI KEDUTAAN ISRAEL DI BANGKOK ?  APA DAH JADI DENGAN MASYARAKAT ISLAM DI SELATAN THAI SEJAK KEBELAKANGAN INI.

BANGKOK, 25 Julai (Bernama) -- Beratus-ratus masyarakat Islam di Thailand berkumpul di hadapan Kedutaan Israel di Bangkok hari ini dalam demonstrasi secara aman menuntut bagi "menghentikan pembunuhan beramai-ramai di Palestin" dan "Bebaskan Gaza". KLIK

Rakyat Malaysia Antara Yang Cedera Dalam Letupan Bom Di Betong Rakyat Malaysia Antara Yang Cedera Dalam Letupan Bom Di Betong.

YALA, 25 Julai (Bernama) -- Seorang rakyat Malaysia adalah antara mangsa letupan bom di Betong yang terletak di wilayah Yala, selatan Thailand, yang mengorbankan sekurang-kurangnya dua orang dan mencederakan berpuluh mangsa lain.

Daripada senarai di hospital Betong, warga Malaysia itu ialah seorang pemuda berusia 28 tahun yang dikenali sebagai Jeemihan dan dipercayai berketurunan India sementara mangsa-mangsa lain adalah rakyat Thai.

Menurut pihak hospital ada 24 orang yang cedera tetapi sumber lain dan laporan media tempatan ada menyebutkan sehingga hampir 40 orang. KLIK


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...