Isnin, 27 Januari 2014

ZAHID HAMIDI JANGAN CEPAT MELATAH !!!TAKKAN LAH SEMUA TUGAS DAN TANGGUNGJAWAB HENDAK DIPIKUL OLEH PDRM HOI...... ??

APA GUNA PENGUATKUASA YANG DITUBUHKAN DIKEMENTERIAN BERKAITAN SEPERTI JAKIM DAN KPDNKK ???

KALAU MACAM NE....LEBIH RAMAI LAH PEGAWAI DAN ANGGOTA POLIS YANG AKAN BERSARA LEBIH AWAL NAMPAKNYA !!!

SHAH ALAM - Gabungan Persatuan Pengguna Malaysia (Fomca) hari ini menegaskan tidak perlu ada campur tangan pihak polis untuk memantau harga barang sebaliknya memperkasakan institusi yang terlibat dengan isu tersebut sudah mencukupi.

Timbalan Presidennya, Muhammad Shaani Abdullah berkata, walaupun usaha kerajaan melibatkan unit Polis Diraja Malaysia (PDRM) itu adalah untuk membantu menyelesaikan masalah kenaikan harga barang, namun ianya dilihat tidak akan berkesan.

Menurutnya, kementerian berkaitan dan pemimpin akar umbi adalah individu paling layak untuk memastikan perkara tersebut tidak berlaku di samping kesedaran pengguna sendiri untuk mengambil tindakan supaya tidak tertipu.

"Saya rasa penglibatan polis untuk turut sama pantau harga barang ini tidak perlu, kita tak perlu bebankan mereka kerana mereka ada tugas yang lebih besar.

"Cukup sekadar pemimpin di peringkat akar umbi termasuk ketua kampung, penghulu, pejabat daerah, majlis kerajaan tempatan, KPDNKK dan NGO, namun pengguna juga perlu mempunyai pengetahuan mengenai harga barang yang sebenar dan mengambil tindakan memboikot.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...