Sabtu, 23 Julai 2016

PEGUAM NEGARA AS DI BAYAR PELOBI MALAYSIA UNTUK SAMAN SIVIL?

PETISYEN LETAK JAWATAN LORETTA LYNCH PEGUAM NEGARA AS KUMPUL LEBIH 100 RIBU TANDATANGAN DALAM MASA 20 HARI.

American Center for Law and Justice telah mengadakan petisyen letak Jawatan Loretta Lynch Peguam Negara Amerika Syarikat kerana terlibat bersekongkol dengan Bekas Presiden Bill Clinton. Petisyen "Attorney General Loretta Lynch must resign" itu telah mengumpul lebih 100 ribu tandangan dalam masa 20 hari.

21 Julai lalu Loretta Lynch mengumumkan kes saman Sivil kepada beberapa individu yang dikaitkan dengan IMDB sehingga kepada pembekuan Aset dibawah Kleptocracy Asset Recovery Initiative. - merampas aset-aset yang dianggap sebagai aktiviti penggubahan wang haram.

Kenapa tiba-tiba Loretta Lynch mengumumkan Saman sivil ini? apakah beliau mahu menolong kepada publisiti isteri Bill Clinton - Hillary Clinton yang bersaing sebagai Presiden Amerika Syarikat? Atau mahu menutup salah lakunya bersekongkol dan menerima rasuah Bill Clinton?

Integriti Lynch jelas boleh dipertikaikan dan tidak mustahil pasukan pelobi Tun Mahathir yang membuat aduan kepada Kleptocracy Asset Recovery Initiative dibayar berjuta. Bukan hairan bagi pasukan Mahathir yang pernah membayar Jack Abramoff USD1.2 Juta.

Selanjutnya ke portal American Center for Law and Justice

Sumber CaptainM:KLIK DISINI 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...