Khamis, 28 Mei 2015

Senarai Kejayaan Kegagalan Najib Razak Sebagai Perdana Menteri Malaysia Keenam


ROSMAH PUNYA ANGKARA ???

Senarai Kejayaan Kegagalan Najib Razak Sebagai Perdana Menteri Malaysia Keenam! Respon Anda : Sekarang ini adalah waktu yang paling sukar buat Perdana menteri Malaysia, Datuk Seri Najib Razak dan isteri Rosmah Mansor. Diharapkan “syurga” sepanjang masa buat beliau ketika memerintah Malaysia tetapi ranjau sudah mula ditemuinya pada ketika ini.

Nah….hari ini, satu demi satu ahli lembaga pengarah bagi syarikat besar bernama Malaysia termasuklah Tun Dr Mahathir bersama-sama kalangan dan kumpulan yang tidak berpuas hati dengan kepimpinan Datuk Seri Najib Razak sebagai CEO mereka sekarang ini, bangkit dan mahu Najib Razak letak jawatan. Apa pula respon anda?


· Kenaikan harga rumah naik tanpa kawalan yang membela nasib rakyat Malaysia. Rumah mampu milik RM400,000 ke bawah sepertimana diumumkan oleh Najib Razak adalah kegagalan yang dilakukannya sehingga diambil kesempatan oleh kapitalis hartanah

·       Masih tidak kelihatan lagi keberanian Najib Razak untuk berhadapan dengan rakyat bagi menerangkan isu semasa yang berlegar di Malaysia. Debat bukan budaya kita hendaknya.

·       Kenaikan hutang kerajaan Malaysia meningkat berkali ganda

·       Kenaikan hutang isi rumah meningkat mendadak

·       Ciri ketegasan yang perlu ada pada seorang bergelar Perdana Menteri bagi sebuah negara yang berdaulat, tetapi tiada pada Najib Razak. Contohnya, Berita Semasa sehingga ke hari ini tertanya-tanya mengapa kita mahu mengadakan projek keretapi laju perlu mendapat persetujuan Perdana Menteri Singapura. Pelik? Mengapa tidak dibuat sahaja sehingga ke Nusajaya sahaja?

·       Skandal 1MDB bernilai RM42 bilion terus menajdi kebimbangan rakyat Malaysia, Tun Mahathir dan juga kalangan pelabur

·       Telah menggunapakai konsultan asing yang menelan kos lebih RM7 bilion

·       Melantik menteri yang dilihat tiada ciri kepimpinan dan dan kepintaran ketika mentadbir kementerian masing-maisng bagi menjaga kepentingan rakyat di bawah. Contohnya? Ahmad Maslan dan Hasan Malek.

·       Lebih suka menabur wang untuk menunjukkan kepada dunia yang rakyat Malaysia, orang kampung menyokong di kaca televisyen setiap kali menyampaikan ucaptama contohnya

·       Kita sudah cukup kakitangan kerajaan dan jabatan kerajaan untuk menguruskan negara, tetapi Najib Razaklebih suka menubuhkan lagi agensi lain untuk mengajikan kakitangan luar dengan gaji yang lebih tinggi.

 Sumber: KLIK SINI

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...