Khamis, 5 Februari 2015

"BINATANG" KIT SIANG MULA KURANG AJAR


KUALA LUMPUR, 3 Feb – Ahli Parlimen Gelang Patah, Lim Kit Siang disaran cermin muka sebelum mengarahkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak menendang keluar Menteri Pertanian Asas Tani Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkenaan isu memboikot peniaga Cina yang menaikkan harga barang di saat harga minyak menunjukkan trend penurunan.

Perkara ini ditegaskan oleh Ketua UMNO Bahagian Cheras, Datuk Seri Syed Ali Alhabshee sebagai menjawab kenyataan Lim Kit Siang dalam portal berita Freemalaysiatoday (FMT).

Kata Syed Ali, Lim Kit Siang sepatutnya mencermin partinya (DAP) yang sering membawa isu-isu perkauman dan keagamaan yang sempit sebelum mahu mencampuri urusan menteri kabinet. Sepatutnya Lim Kit Siang seharusnya ditendang keluar dari DAP kerana merupakan bapak perkauman.

“Saya mahu tanya di sini siapa Lim Kit Siang mahu mengarahkan Najib menendang Ismail Sabri? Tak malukah jaga tepi kain orang? Sepatutnya Lim Kit Siang yang seharusnya ditendang keluar dari DAP kerana merupakan bapak perkauman tegar di negara ini yang sering membakar api kebencian masyarakat Cina kepada orang Melayu.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...