Isnin, 21 Mei 2012

DEK KECEWA DAN DIPINGGIRKAN SELEPAS BERSARA FAUZI SHAARI MENYERTAI PAS ???

Pas masih was-was, antara percaya atau tidak kemasukan Datuk Fauzi


TAIPING - Bekas Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman, Datuk Fauzi Shaari malam ini dengan rasminya menyertai Pas.


Borang keahlian diserahkan kepada Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang pada Majlis Pengisytiharan Perdana Bekas Pegawai Tertinggi PDRM Sertai Pas di Taman Kota Wira, Ulu Sepetang di sini.


Hadir sama pada majlis itu, Timbalan Presiden Pas, Mohamad Sabu; Ketua Penerangan PKR, Dr Muhammad Nur Manuty dan Pesuruhjaya Pas Perak, Abu Bakar Hussain.

Penyerahan borang keahlian disaksikan kira-kira 5,000 penyokong Pakatan Rakyat (PR).

Dalam ucapannya, beliau menjelaskan bahawa tujuan menyertai Pas bukan berniat untuk menjadi calon atau mempunyai kepentingan tertentu, tetapi sekadar mahu membantu usaha ke arah kerja-kerja Islam yang dibawa Pas.


Katanya, kehadiran beliau pada majlis itu juga sebagai pengenalan kepada penyokong dan masyarakat sebelum bergiat aktif selepas ini.

Beliau turut menjelaskan, penyertaan dalam Pas itu dibuat selepas yakin dirinya tidak terlibat dalam sebarang kes jenayah semasa berada dalam pasukan polis.

Fauzi yang berasal dari Pantai Besar, Batu Kurau, Perak menambah, beliau selepas ini akan membantu PR khususnya Pas melalui ceramah-ceramah yang dianjurkan.

"Bukanlah bila saya masuk Pas bukan semuanya tak betul. Mana yang boleh tegur, kena tegurlah," katanya.

Pada majlis itu juga, Ketua Penerangan Pemuda Pas Negeri Perak yang menjadi pengerusi majlis, Akmal Kamaluddin secara berseloroh mahu Fauzi mengetuai Bersih 4.0 dan kemudiannnya disambut dengan tepukan gemuruh hadirin.

Sumber:sinarharian

Sebentar tadi bertempat di Taman Kota Wira Kamunting, majlis ceramah politik dan majlis kemasyhuran kemasukan Yang Berbahgia Dato Fauzi Shaari anak jati Batu Kurau sebagai ahli baru Pas Larut. 

Pas tetap suka dalam duka, banyak persoalan yang timbul kenapa Dato Fauzi menyertai Pas. 

Pertamanya Dato Fauzi dilihat sebagai stool pigeon sahaja, masuk untuk mengorek rahsia Pas seperti mana kemasukan Kick de Fella yang menjadi SU Husam Musa yang berakhir dengan senjata makan tuan. 

Tunku Aziz yang menyertai Dap juga dilihat sebagai bersifat sementara dan ternyata benar apabila Tunku Aziz menterjemahkan tembelang Dap di NTV 7 sebelum mengisytiharkan keluar parti. 

Di Larut pula Ustaz Akmal Kamarudin menantu Presiden Pas Hadi Awang adalah calon yang ditunjukkan untuk menawan Parlimen Larut.

selanjutnya bacaDISINI 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...