Khamis, 26 April 2012

DISAHKAN RAMAI ULAMAK PAS AKAN KELUAR PARTI ???


Mereka menyokong sepenuhnya Bersih meskipun ia dipegerusikan oleh Ambiga individu yang lantang memperjuangkan amalan gay dan lesbian di negara ini. Kenyataan Nasaruddin Mat Isa disangkal oleh pimpinan edrogan pro Anwar seperti Mahfuz yang jelas menyokong agenda LGBT di negara ini.


Kenyataan Mahfuz Omar...

Naib presiden Pas, Datuk Mahfuz Omar berkata, Nasharudin berhak menyuarakan apa sahaja pandangan dan kami menghormatinya. 

“Kami Pas (Parti Ajaran Songsang) akan tetap menyokong perjuangan Bersih 3.0 walaupun dipengerusikan Datuk S Ambiga yang merupakan penyokong tegar amalan lesbian, gay, biseksual dan transgender (LGBT). 

“Semua pihak harus memahami, Bersih 3.0 tidak melibatkan parti politik sebaliknya ia tanda sokongan di atas usaha dan sama-sama menggembleng tenaga bagi memastikan pilihan raya akan datang bersih dan telus. 

“Sesiapa pun boleh menjadi pengerusi. Kami tidak mengambil kira latar belakang pengerusi atau sesiapa yang berada di dalam komuniti tersebut, asalkan ia tidak bercanggah dengan tuntutan asal,” katanya kepada media selepas menyerahkan memorandum kepada Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja, di sini, semalam.

Beliau berkata, Pas (Parti Anjing SeMalaysia) sendiri sudah menyatakan pendirian akan terus menyokong Bersih 3.0 kerana perjuangannya jelas iaitu menuntut satu sistem pilihan raya yang bebas daripada pelbagai perkara negatif.- Harakah Sampah.

Sumber:antijumud

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...