Sabtu, 31 Mac 2012

Isu Masjid: Boleh saman, tapi Pemuda tak akan diam...

kopenang

Kalau Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng ingat dia boleh tutup mulat orang dengan ugutan saman, dia silap, Ketua Pemuda UMNO Pulau Pinang Shaik Hussein Mydin (baju kemeja) tidak gentar bahkan mengalu-alukan.

Bagi Shaik Hussein Mydin inilah peluang yang dia tunggu-tunggu untuk mendedahkan semuanya termasuk mungkin mengemukakan saman balas.


Menurutnya beliau menyambut baik hasrat Ketua Menteri itu untuk mengambil tindakan undang-undang terhadapnya berhubung isu penjualan tapak masjid dan sekolah di Bayan Mutiara di sini.

Katanya menerusi tindakan undang-undang itu kelak, isu penjualan tapak masjid dan tapak sekolah berkenaan dapat didedahkan dalam mahkamah.

"Biar rakyat negeri ini tahu apa sebenarnya kerajaan negeri telah buat," katanya pada sidang akhbar di Georgetown pada Khamis sebagai mengulas laporan akhbar yang memetik Lim sedang menimbang untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap beliau kerana didakawa mengeluarkan kenyataan berunsur fitnah dan berniat jahat mengenai isu penjualan tanah berkenaan.

Shaik Hussein berkata sehingga sekarang Lim masih tidak menjawab dakwaan bahawa tapak masjid dan tapak sekolah yang diluluskan untuk fasa satu Bayan Mutiara itu telah dijual sebaliknya Ketua Menteri itu telah mengalih isu penjualan tanah itu dengan menyifatkannya sebagai fitnah dan isu perkauman.

"Persoalan utama adalah isu penjualan tapak masjid dan tapak sekolah. Kalau betul telah jual, akuinya dan bagi tapak baru untuk bina masjid di kawasan yang sama dan jangan hendak tutup isu berkenaan," katanya.

Shaik Hussein berkata Pemuda UMNO Pulau Pinang tidak akan berdiam berhubung isu itu dan akan terus bersuara sehingga kerajaan negeri mengembalikan tapak masjid dan tapak sekolah di Bayan Mutiara.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...