Jumaat, 18 April 2014

Tipu muslihat - Tabung Agenda Merakyatkan'...sbb ???


Komen Pembaca:

Jadi bermakna gaji/elaun baru MB (RM29, 250.00) apabila dipotong 51.54% ialah RM14, 175.15...balik serupa dgn gaji lama. Walau bagaimanapun, gaji Speaker, Ahli MMKN, Timbalan Speaker dipotong pada peratusan lain, tapi masih meningkat dibandingkan dgn gaji lama.

Wang yg dipotong itu pula didepositkan dalam Tabung Agenda 'Merakyatkan' Ekonomi Selangor.

Kenapa tak umum saja jumlah gaji baru sebenar? (MB tak naik gaji - serupa; ahli MMKN lebih dari gaji MB, RM15,000.00 sebulan, Speaker pun lebih - RM15,000.00, Timbalan Speaker RM12,000.00, ADUN RM11,250.00.)

Dan kenapa tak allocate saja terus satu jumlah untuk Tabung tersebut tanpa perlu 'mempromo' kan pemotongan gaji mereka? Kan banyak kerja (paper work) nak buat?.... Kenapa mesti putar belit, pusing, spin untuk menunjukkan kpd rakyat yg mereka naik gaji tapi masih sgt baik hati dgn rela mendermakan/berkongsi jumlah kenaikan gaji mereka itu dgn rakyat? 

Patutlah namanya 'Tabung Agenda Merakyatkan'...sbb mmg satu drama yg ada agenda politik tertentu, untuk mendapatkan 'aura' & juga melaksanakan 'auta' menyedapkan hati rakyat Selangor.

Tipu muslihat.  Mesti Nuar Brahim punya idea. Inilah salah satu 'idea ekonomi bernas' 10 minit nuar brahim, yg buat Khalid terpegun & terpesona, bagaikan 10 tahun kesannya tu.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...