Khamis, 27 Februari 2014

NUAR AL-JUBURI PUNASIHAT EKONOMI NEGERI SELANGOR KEPALA TAHI.....!!!!!!!

Inilah kesan akibat 'ego politik'.  Ada PUNASIHAT  PUN MACAM SIAL. 

PANGKAH LAGI LA....PKR (PARTI KENCING RAKYAT)...RASAKAN AKIBATNYA.  SIAPA YANG SUSAH, PANDAI PULAK NAK MINTA KERAJAAN PUSAT TOLONG....

Rakyat Selangor merasa dukacita kerana Menteri Besarnya, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim tidak faham atau buat-buat tidak faham terhadap isu ini.  Bila dah tergadah baru nak terima, buat muka tebal macam TAHI BABI. Yang susah rakyat.

Rakyat sudah jelak dengan tindakan kerajaan Selangor yang mempolitikkan isu air. Rakyat tidak sepatutnya menerima kesan akibat 'ego politik'.
KUALA LUMPUR 26 Feb. - Kira-kira 1.2 juta pengguna dari 300,000 isi rumah di beberapa kawasan di Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya akan mula mengalami kesan terputus bekalan air atau tekanan rendah, ekoran pengurangan pengeluaran air terawat oleh lima loji rawatan air (LRA) atas arahan Unit Perancang Ekonomi Negeri Selangor (Upen), hari ini.

Penolong Pengurus Besar Komunikasi Korporat dan Hal Ehwal Awam Syarikat Bekalan Air Selangor Sdn Bhd (Syabas), Priscilla Alfred berkata, ia melibatkan tujuh wilayah sekitar Gombak, Kuala Lumpur, Petaling, Klang/Shah Alam, Kuala Selangor, Kuala Langat dan Hulu Selangor.

"Rezab bekalan air sedia ada yang sangat kecil dan dalam keadaan biasa sudah tidak mampu untuk menampung paras permintaan pengguna kerana kelima-lima loji rawatan air tersebut membekalkan 60 peratus daripada keperluan air terawat bagi kawasan berkenaan," katanya dalam kenyataan di sini hari ini.

Jelasnya, Lembaga Urus Air Selangor (Luas) iaitu pihak yang bertanggungjawab terhadap sumber air mentah kerajaan Selangor telah mengeluarkan surat arahan kelmarin kepada Syarikat Pengeluar Air Selangor Sdn. Bhd. (Splash) yang mengurus tiga loji berkenaan agar mengurangkan pengambilan air mentah sebanyak 200 juta liter sehari (JLH) dari Sungai Selangor.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...