Isnin, 4 Disember 2017

ISU FOREX BNM RUGI RM 31.5BILLION..

BNM gagal membayar dividen kepada kerajaan pada 1993-1997.. kerugian dividen RM500j-RM1billion setahun.. RM5billion sepatutnya negara dapat dividen jika BNM tidak rugi... Laporan Anggota RCI.

Aktiviti forex dibiar "bebas" dan mendapat perhatian IMF, Bank of England dan Rizab Persekutuan AS pada waktu itu... Laporan Anggota RCI.

Majalah Far Eastern Economic dan akhbar tempatan telah lapor tahap urus niaga forex BNM tidak ikut kelaziman Bank Pusat Global pada waktu itu...

Pendedahan utama... beberapa saham GLC seperti Telekom dan TNB dijual murah kpd BNM.. selepas itu dijual tinggi oleh BNM... dan diterjemah sebagai keuntungan... keuntungan ini cara BNM cuba diselamatkan oleh mereka yg terlibat pada masa itu... Laporan Anggota RCI.

Banyak lagi pendedahan hasil siasatan RCI yg dilaporkan dlm 524 MUKA SURAT.. Moga mereka yg cuai, salah guna kuasa, rasuah dan menipu fakta akan dihukum jua akhirnya..

#Orang begini kita nak bagi kepercayaan selamatkan Malaysia?

Ia seumpama menyuruh beruk menjaga kebun pisang..

Komen Pemerhati:

Kak Wook Habis la Anwar... bru nk habis jail kes liwat sambung plk dgn kes forex......da nasib bdn...

Mohsin Yusoff Rentaih pisang

Mohd Shah Mahmood Takdir menentu segalanya...Di penghujung usia sepatutnya tidak terjebak dengan pelbagai isu yang boleh mereputkan fizikal dan mental...Kepercayaan kian terhakis dan tidak bermakna lagi sepanjang hayat!

Hassan Ahmad Entah lah Sudin...forex tu entah kan rugi entah kan tidak.... satu untuk kau...satu untuk aku...dua untuk kau... dua untuk aku.... tiga... empat...lima....enam... tujuh....apabila dalam siasatan PDRM nanti.... baru dia kata tau... baru dia ingat kot... empat dol pelingkop negara...

Zulkafli Bin Ahmad Zul Berat tun dan DSAI ni masa berkuasa ,patutla masa anuar jadi menteri kewangan interest beli rumah dan kereta paling tinggi dlm sejarah.Bank jadi syarikat kredit punya tinggi interest.Jahanam duit negara.Bagai beruk jaga kebun pisang tu dan ganas sangat tuan Rozmi Mokhtar ,bawah sikit la...macam babi jaga kebun pisang semua dia sodok habis atas bawah depan belakang kiri kanan.

Cheredza Junaid Ya...Mereka nak jaga Malaysia? ??Mereka umpama menyuruh beruk menjaga kebun pisang .....tajam tu..

Shamsul Omar Ini cerita tentang RCI Forex. Kenapa letak gambar ada muka Tun? Yang terlibat ialah pemimpin umnobn yang memerintah waktu tu. Tapi letak gambar Tun dan DS Anwar, pemimpin HARAPAN. Bangang punya umnobn.

Zulkafli Bin Ahmad Zul Kebangangan shamsul omar sudah tiba dikemuncaknya apabila menyamakan tun spt superhero superman dan lim kit siang spt batman.Nasib baik dia tak samakan TUN dan DSAI tu sama spt tuhan kalau tidak sng la bangang ni dah jatuh murtad.Senang je dia kata kita bangang sbb katanya yg dituduh oleh RCI tu TUN dan DSAI tu pemimpin HARAPAN.Lawak bangang dari macai bangang,power betul punch line dia.wowww bodo piang
Mohsin Yusoff Biar polis buat kerja....

Sumber: KLIK DISINI

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...