Selasa, 4 November 2014

SKMM BUKA PEKONG SENDIRI ???


Jangan terlalu bergantung kepada SKMM perangi laman web negatif
Masyarakat tidak boleh bergantung sepenuhnya kepada Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) dalam memantau serta menyekat laman web berunsur negatif melalui Internet.
Pengerusinya Datuk Mohamed Sharil Tarmizi berkata ini kerana agensi berkenaan mempunyai kekangan menyekat kesemua laman web tersebut yang disifatkan 'bagai cendawan tumbuh selepas hujan'.
"Sesetengah laman web itu kita tidak tahu kewujudannya kerana untuk memantau perkara ini, kita belum ada sebuah pasukan khusus," katanya kepada pemberita selepas menghadiri pelancaran Laporan Tabung Kanak-Kanak Pertubuhan Bangsa Bersatu (Unicef) bertajuk 'Meneroka Landskap Digital Di Malaysia' di Subang Jaya, hari ini.

Di peringkat awal, Shahril berkata penting bagi masyarakat terutama ibu bapa mendidik anak-anak mereka mengenai kebaikan dan keburukan melayari Internet.
"Mereka (ibu bapa) sepatutnya tahu tentang kemahiran dan pengetahuan itu (mendidik) kerana meminimumkan bahaya dan pengalaman buruk dalam kalangan anak-anak muda adalah sesuatu yang kita tidak boleh jamin sepanjang masa.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...